The Glory of Excellence Podcast
Kunst | 7 afleveringen
Welkom op The Glory Of Excellence podcast. Wij zijn Katleen en Petra, moeder en dochter die van kleins af aan hun hart verloren aan de hospitality sector, een sector die mensen gelukkig maakt. Vanuit de wieg hebben we het reilen en zeilen van restaurants, bars en hotels geleerd en we kunnen niet wachten om deze kennis met zoveel mogelijk mede hospitality liefhebbers te delen. Of het nu over ondernemerschap gaat, de specifieke behoeften van een professionele keuken of het ontvangen van gasten, op deze podcast kom je er alles over te weten.
#6: Matthias Browaeys over investeren, optimaliseren en netwerken
LuisterThe Glory of Excellence Podcast / 23-08-2021
Matthias Browaeys werd op jonge leeftijd gebeten door de ondernemersmicrobe en startte reeds tijdens zijn studies zijn eerste bedrijf op. Met WinWinner, een crowdfundingconcept voor bedrijven, linkte hij al verschillende financierders aan ondernemers die willen groeien. Daarnaast is hij ook zaakvoer...
#5: Karl Boumans over innovatie in de voedingsindustrie, cross-sectoraal werken en de 6 D’s
LuisterThe Glory of Excellence Podcast / 09-08-2021
Karl Boumans is een creatieve duizendpoot en wijn- en foodlover. Na jaren van ondernemerschap is hij vandaag innovatiemanager bij Flanders’ FOOD, hét innovatieplatform voor de voedingsindustrie, waar hij zijn drie grootste passies combineert: innovatie, ondernemerschap en voeding. In zijn functie...
#4: Gilles Bogaert over passie, creativiteit en ambacht in de keuken
LuisterThe Glory of Excellence Podcast / 26-07-2021
Gilles Bogaert startte zijn gastronomische loopbaan in de hotelschool Spermalie, waarna hij in verschillende Belgische en internationale restaurants op het hoogste niveau aan de slag ging. De laatste jaren was hij chef in het bekende visrestaurant Taxi’s in Gent, dat helaas zijn deuren definitief...
#3: Bart Buyse van Izy Coffee over het ondernemerschap, snelgroeiende concepten en uitdagingen
LuisterThe Glory of Excellence Podcast / 12-07-2021
Bart Buyse is oprichter van Izy Coffee, een snelgroeiend koffieconcept dat ondertussen een koffietruck en meerdere koffiebars in Vlaanderen telt. Hoewel Bart vroeger zelf geen koffiedrinker was, kent hij de wereld van de koffie ondertussen als geen ander. Dat zijn concept een succes is, heeft alles...
#2: Stéphane Buyens over topgastronomie, Michelinsterren en zijn familiebedrijf
LuisterThe Glory of Excellence Podcast / 28-06-2021
Stéphane Buyens is één van de bekendste Belgische koks en chef in het tweesterrenrestaurant Le Fox in De Panne. Buyens is geboren en getogen aan zee en nam, na een opleiding aan de hotelschool, het restaurant van zijn grootouders en ouders over. Hij startte in 1984 als zaalmedewerker en belandde...
#1: Hendrik Dierendonck over ambacht en passie, familiebedrijven en duurzaamheid in de vleesindustrie
LuisterThe Glory of Excellence Podcast / 14-06-2021
Hendrik Dierendonck is een van de bekendste beenhouwers van België. Hij leerde het ambacht op jonge leeftijd van zijn vader en is de liefde voor het beroep sindsdien niet meer verloren. In 2001 nam Hendrik de ouderlijke slagerij in Sint-Idesbald over en nadien opende hij samen met zijn vrouw Evelyn...
INTRODUCTIE//INTRODUCTION
LuisterThe Glory of Excellence Podcast / 11-05-2021
Welkom op The Glory Of Excellence podcast. Wij zijn Katleen en Petra, moeder en dochter die van kleins af aan hun hart verloren aan de hospitality sector, een sector die mensen gelukkig maakt. Vanuit de wieg hebben we het reilen en zeilen van restaurants, bars en hotels geleerd en we kunnen niet wac...